Kurabiye Tarifleri
Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye

Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gr sana hamur işi margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mavi tane haşhaş
Limonlu Glazür İçin ;
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1, 5 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler karıştırıp yoğurulur.
- Dilediğiniz gibi şekil vererek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-13 dk arası pişirilir.
- Glazür yapılışı için , pudra şekeri kaseye alınır.
- Üzerine limon suyu eklenir ve macun kıvamında olana dek karıştırılır.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra glazür sıkma torbasına alınır ve kurabiyelerin üzerine sıkılarak süslenir.