Limonlu Ve Lor Peynirli Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gr tatlı lor peyniri
- 3 su bardağı un
- 1 ay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Tepeleme)
- 2 su bardağı şeker
Üzeri için :
- Pudra şekeri
Limonlu Ve Lor Peynirli Tarifi Yapılışı
Tadı çok leziz olan bir tarifle yine geldim. ????
- Derin bir karıştırma kabına un, tuz ve kabartma tozunu alıp karıştıralım.
- Daha sonra ayrı bir karıştırma kabı alıp içerisine şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyip bir mikser yardımı ile çırpalım.
- Rengi dönüp kremamsı bir kıvam alması gerekiyor. İçerisine teker teker yumurtalarımızı ekleyelim. Her yumurta eklediğimiz de iyice özdeşene kadae çırpalım.
- Daha sonra peynir, limon kabuğu ve limon suyunu içerisine ekleyip tekrar çırpalım.
- İçerine diğer karıştırma kabındaki un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip elimizle yoğuralım.
- Hamur elimize biraz yapışabilir, dağınık bir hamur gibi gözükebilir problem yok. Çok katı olmasın biraz akışkan bir hamur lazım çünkü bize.
- 2 tane yağlı kağıt serilmiş tepsimize hamurlardan mandalina büyüklüğü kadar alıp yassı bi şekilde şekil vererek yayıyoruz.
- Fırınımızın derecesi 160 işe 170 derece arasında değişiyor düşük ısıda yavaş pişmesi daha iyi olacaktır.
- Üzerleri nar gibi kızarınca fırından çıkarıyoruz. Soğuduğunda üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Şimdiden sizlere afiyet olsun ???? ????