«

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı taze yoğurt
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 6 su bardağı un (hamuru toparlamak için yarım su bardağı kadar daha un kullanılabilir)

Üzeri İçin ;

  • Toz şeker

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri homojen olacak şekilde karıştırın.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun.
  3. Yumurtanızın miktarına göre yoğurdunuzun türüne göre un miktarı değişecektir. Elinize hafif yapışan çok sert olmayan bir hamur elde edeceksiniz.
  4. Şekillendirmek için elinizi çiçek yağına bulayabilirsiniz.
  5. Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin üzerini toz şekere bulayıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
  6. 180 derecelik fırında kurabiyeleriniz çatlayıp hafif kızarana kadar pişirin.
  7. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

(Bu tarifle 30 adet kurabiye elde ettim)
(Kurabiyeleri şekillendirdikten sonra dinlendirmezseniz çatlamaz)
(Kabartma tozu ile aynı kıvamı elde edemezsiniz karbonat olmalı)

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *