Kurabiye TarifleriTuzlu Kurabiyeler

Lokmalık Ağızda Dağılan Tuzlu Pastacıklar

Lokmalık Ağızda Dağılan Tuzlu Pastacıklar Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 tane yumurta (( sarıları üzerine sürülecek))
  • Yarım paket margarin ((oda ısısında olacak))
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Yumurta sarıları
  • Çörek otu
  • Susam

Lokmalık Ağızda Dağılan Tuzlu Pastacıklar Tarifi'nin Yapılışı

Çok lezzetli ve ağızda dağılan sunumu da çok güzel bir tuzlu pasta yapalım.
Margarin oda sıcaklığında yumuşamış olacak bu çok önemli yağı yoğurma kabına alıp üzerine sıvı yağ, şeker ,tuz ve yumurtaların akını koyalım .Sarıları üzerine sürmek için ayıralım ve iyice karıştırıp unu eklemeye başlayalım .Yaklaşık 3, 5 4 bardak un gerekiyor .Ama siz yinede dikkatli ekleyin .Undan una farklı olabilir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor .Bu tarifte kabartma tozu yok şimdi şekil verelim .Hamuruna bir parça alın .Uzun şerit şeklinde uzatalım .Daha sonra ucunu işaret parmağımıza sarıp koparalım .Minik minik pastacıklar oluyor.
Hamurun hepsine şekil verelim ve üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını fırça ile sürelim ve üzerine çörek otu ve susam koyalım.
180 derecede kızarana kadar pişirelim .Kıyır kıyır nefis pastacıklar hazır .Afiyet olsun.

, Lokmalık Ağızda Dağılan Tuzlu Pastacıklar www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı