«

Lokmalık Bayatlamayan Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı (Beyazı üzerine)
  • 125 gr tereyağ (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 çay bardağı un

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı susam

Lokmalık Bayatlamayan Tuzlular Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısında yumuşamış tereyağımızı derince bir kaba alalım.
  2. Sıvıyağ, su, sirke ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
  3. Şeker, tuz, un ve kabartıcıyı da ilave ederek kıvama gelene kadar yoğuralım. İster kalıpla ister elimizle şekil verelim.
  4. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yumurta akına bulayıp susama batırarak tepsiye dizelim.
  5. Önceden 180° ısınmış altın sarısı olana kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır, afiyet olsun.

Lokmalık Bayatlamayan Tuzlular

Lokmalık Bayatlamayan Tuzlular

Lokmalık Bayatlamayan Tuzlular

Lokmalık Bayatlamayan Tuzlular

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *