«

Lokmalık Çatal Kurabiye (Tuzlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı uzum sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 – 2 adet yumurta (sarısı üzerine, akı hamuruna)

Lokmalık Çatal Kurabiye (Tuzlu) Tarifi Yapılışı

  1. Kabın içerisine tereyağı, sirke, sıvı yağı alın güzelce harmanlayın.
  2. Kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Ele yapışmayan hamur elde edin.
  5. Hamurdan küçük parçalar alarak çatalın ters yüzüne koyun ve kıvırın tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz
  6. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. 2 tepsi kurabiye çıktı eğer çok gelirse soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyulup buzluğa atabilirsiniz.
    Poşetin havasını alınız buzluktan çıkarttıktan sonra ilk gün ki gibi tazeliğini koruyor.
    Afiyet olsun

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Lokmalık Çatal Kurabiye (tuzlu)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *