Lokmalık Dereotlu Kurabiye (80 Adet)

Lokmalık Dereotlu Kurabiye (80 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 paket (125 gram) margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 3, 5 su bardağı un

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı

Lokmalık Dereotlu Kurabiye (80 Adet) Tarifi Yapılışı

Yedikçe yediren lokmalık tuzlu kurabiyeler ✌

1/2 paket (125 gram) margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1/2 demet kıyılmış dereotunu, 1/2 çay bardağı yoğurdu, 2 yemek kaşığı çörek otunu, 1 yemek kaşığı toz şekeri, 1 yemek kaşığı sirkeyi, 1 paket kabartma tozunu ve 1 silme yemek kaşığı tuzu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Azar azar 3, 5 su bardağı unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Üzeri için 1 adet yumurta sarısını hazırladığımız kurabiyelerin üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişiriyoruz. Kontrollü pişirin fazla pişmesin, tadı daha hoş oluyor. Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir