Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 su Bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastayı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için ;

  • Çikolata kreması (kahvaltı da yediğimiz çikolata)

Dışı için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı Hindistan cevizi

Lokmalık Kurabiye Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir kurabiye yedikçe bağımlılık yapıyor yiyen herkes tarif isteyecek .

  1. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı derin bir kaba un hariç bütün malzemeleri ekleyin ve yoğurun .
  2. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve çok fazla yoğurmayın ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Hamurun üzerini kapatıp on dakika dinlendirin fındıktan biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın
  4. Hamurun üzerine hafif bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin.
  5. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin soğuyan kurabiyelerin arasına çikolatayı sürüp kapatın.
  6. Önce süte batırıp sonra Hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun

Not:büyük yapmayın tek lokmalık olacak büyüklükte yapın yemesi daha kolay ve güzel oluyor ilk tepsi piştikten sonra zaten boyutuna kendiniz karar verirsiniz o size kalmış ben tek lokmalık olmasını tercih ediyorum ayrıca bereketli bir kurabiye dondurucuya da atabilirsiniz misafir gelmeden çıkarın oda ısısın da çözülmesi yeterli

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir