Kurabiye Tarifleri
Lokmalık Kurabiye

Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 su Bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı buğday nişastayı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için ;
- Çikolata kreması (kahvaltı da yediğimiz çikolata)
Dışı için;
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı Hindistan cevizi
Lokmalık Kurabiye Tarifi Yapılışı
Çok lezzetli bir kurabiye yedikçe bağımlılık yapıyor yiyen herkes tarif isteyecek .
- Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı derin bir kaba un hariç bütün malzemeleri ekleyin ve yoğurun .
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve çok fazla yoğurmayın ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamurun üzerini kapatıp on dakika dinlendirin fındıktan biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın
- Hamurun üzerine hafif bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin.
- 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin soğuyan kurabiyelerin arasına çikolatayı sürüp kapatın.
- Önce süte batırıp sonra Hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun
Not:büyük yapmayın tek lokmalık olacak büyüklükte yapın yemesi daha kolay ve güzel oluyor ilk tepsi piştikten sonra zaten boyutuna kendiniz karar verirsiniz o size kalmış ben tek lokmalık olmasını tercih ediyorum ayrıca bereketli bir kurabiye dondurucuya da atabilirsiniz misafir gelmeden çıkarın oda ısısın da çözülmesi yeterli