«

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu) Tarifi İçin Malzemeler

  •  75 gr margarin
  •  1 yemek kaşığı sirke
  •  1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
  •  1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  •  1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  •  1 çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı mahlep
  •  2 su bardağı un

Çörek otlunun içine:

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Çörek otlunun üstüne:

  • Yumurta sarısı

Susamlının üstü için;

  •  1 tatlı kaşığı pekmez
  •  1 çay bardağı su
  •  Kavrulmuş 1 çay bardağı susam

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu) Tarifi Yapılışı

  1.  Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri, tuz, yumurta akı, mahlep konulup karıştırılır.
  2.  Un ve kabartma tozu da ilave edilip hamur yoğurulur. Biraz yoğurulduktan sonra 2 parçaya bölelim.
  3.  Bir parçaya 1 tatlı kaşığı çörek otu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  4.  Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5.  Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Kalan Diğer hamurdan da iri fındık büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayarak tepsiye yerleştirelim
  6.  180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice pembeleşene kadar pişirelim.

Çay saatleri için müthiş bir atıştırmalık bu ölçülerle 62 tane çıktı.
Afiyet olsun 🥨

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu)

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu)

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu)

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu)

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu)

Lokmalık Tuzlu Kurabiyeler (Susamlı Ve Çörek Otlu)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *