Kurabiye Tarifleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi

Lokumlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta. 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un. 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı Gülsuyu
  • İçi için; kase lokum ( ben güllü lokum kullandım )
  • Üzeri için; 1 kase Hindistan cevizi.

Lokumlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Karıştırma kabına margarin veya tereyağı alıyoruz .Avuç içerisinde parmaklarımızla sıkarak yoğuruyoruz yumurtayı kırıp tekrar yoğuruyoruz Üzerine gül suyunu yoğurdu sıvı yağı ilave edip tekrar karıştırıyoruz .Unumuzdan yarım bardak kadar döküp karıştırdıktan sonra ölçümüzdeki unun tamamını pudra şekeri kabartma tuzu ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarmamız gerekiyor. Eğer kıvamda bir yumuşaklık meydana gelirse biraz daha unu serperek istediğimiz kıvamı tutturuyoruz. Cevizden büyük parçalar kopartıyoruz veya ceviz büyüklüğünde de olabilir. İki avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Lokumlarımız eğer büyükse ortadan ikiye kesip avucumuzun içerisinde yuvarlayıp açmış olduğumuz hamurun ortasına koyuyoruz bütün uçuşları bir arada buruşturup parmak uçlarıyla sıkarak birbirine kaynaştırıyoruz iki avuç arasında yuvarlayıp bol hindistan cevizine batırıp yalanmış fırın tepsisine diziyoruz önceden uzatılmış 170 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Fırından alıp ılıdıktan sonra servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.

, Lokumlu Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı