Kurabiye Tarifleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi

Lokumlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 150 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (60 gr)
  • 2, 5 su bardağı un (270 gr)
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri (50 gr)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • İçerisine lokum
  • Üzerine pudra şekeri

Lokumlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Unu, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir yoğurma kasesine alın. Üzerine oda sıcaklığındaki yoğurt ve tereyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Fotoğraftaki gibi beze haline getirerek üzerine streç çekin ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Kurabiye hamurunu 4 parçaya bölün ve ilk parçayı unladığınız tezgaha alın ve merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurdan bıçak yardımıyla 1, 5-2 cm kalınlığında şeritler kesin. Lokumları iki varçaya bölün ve böldüğünüz parçayı şeritin ucuna koyarak fotoğraftaki gibi sarın. Kapalı kurabiyeler yapacaksanız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarladıktan sonra fotoğraftaki gibi açın. İçine 1 bütün lokum koyarak kapatın ve tekrar elinizle yuvarlayarak düzeltin. Tüm kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. Şerit halinde yaptıysanız 15 dakika top halinde yaptıysanız 15 dakika fırınlayın. Fırından çıkan kurabiyelere pudra şekeri serperek servis yapın.

, Lokumlu Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı