Lokumlu Kurabiyeler

Lokumlu Kurabiyeler Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı yada margarin
  • 200 gram krema
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İÇ HARCI;

  • Çifte kavrulmuş lokum ve gül lokum

ÜZERİ İÇİN;

  • Pudra şekeri

Lokumlu Kurabiyeler Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir kabın içine yumuşamış margarini ve kremayı alalım. Mikser ile iyice çırpalım. Üzerine pudra şekerini koyalım. Çırpmaya devam edelim. Kabartma tozunu ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizde hafif yuvarlayıp üzerine bastırıp parmaklarımızla biraz açalım. İçine istediğimiz lokumdan koyarak kapatıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından fırına farklılık göstereceği için üstünün hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Kurabiyelerimiz biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.Ağızda dağılan yumuşacık bir lezzet. Afiyet olsun.
Not:Bu güzel tarif için Hümeyra Aydoğdu ’ya teşekkürler.

, Lokumlu Kurabiyeler www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir