Lorlu Kurabiye

Lorlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1, 5 Türk kahvesi fincanı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 5-4 su bardağı un (pekmezin kıvamına göre azaltılıp, çoğaltılabilir)

İç harcı;

  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya

Üzerine;

  • Pudra şekeri
  • Pekmez

Lorlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer hamur malzemeleri yoğurulur ve dolapta 30 dk dinlendirilir
Lor peyniri, pudra şekeri ve vanilya ezilerek iç harcı hazırlanır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde alınır avuç içinde çay tabağı büyüklüğünde açılır ve 1 tatlı kaşığı lorlu karşımdan konularak büzerek üstte birleştirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir önceden ısıltılmış 180 derece fırında çok fazla kurutmadan pişirilir.
İlk sıcaklığı geçince hafif pudra şekeri serpilir ve üzerine 1 yemek kaşığı pekmez gezdirilir.
Afiyet olsun.

, Lorlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir