Kurabiye Tarifleri
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı eritilmiş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta/ sarısı içine akı dışına
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Susam ve çörekotu
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın elinizle karıştırın.
- Azar azar unu ilave edin yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgah üzerinde uzunlamasına şekil verin.
- Uç kısımlarını birleştirin.
- Önce yumurta akına sonra susam ve çörek otuna bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun 👌