«

Mahlepli Kuru Pasta (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı içine (sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

 

Mahlepli Kuru Pasta (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker, mahlep, sirke, un bir kaba konur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  2. En son kabartma tozu ve çörek otu da eklenip biraz daha yoğrulup hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır ve istenilen şekil verilir.
  3. Bütün hamura şekil verme işlemi bitince üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsiye dizilir 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun, mutlaka denemelisiniz. Patiseriden kuru pasta almaya ihtiyaç duymayacaksınız.

NOT:Yumurtayı direkt sürmüyorum, Yoğurt ya da sıvı yağ ilave dip sürebilirsiniz

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Mahlepli Kuru Pasta (kıyır Kıyır)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *