«

Mahlepli Ve Susamlı Kurabiyeler Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 200 gram oda ısısında yumuşamış margarin yada tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı silme mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma yada üzüm)
  • 2, 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Mahlepli Ve Susamlı Kurabiyeler Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir kabın içine yumurtayı kıralım. Çatal yardımı ile çırpalım. Üzerine yumuşamış margarini ilave ederek çırpmaya devam edelim. Şekeri, sirkeyi, mahlebi, tuzu ve toz kırmızı biberi ilave ederek biraz daha çırpalım. Kabartma tozunu ve azar azar un ilavesi ile elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Ben bu tarifte 2, 5 su bardağı un kullandım. Miktar kıvam için yeterli. Kıvamı olan hamurumuzu buzdolabında 30 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru tezgaha alarak merdane yardımı ile açalım. İstediğimiz kalıplar ile şekiller çıkararak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Açarken un kullanmayın. Hamur unsuz çok rahat açılabiliyor. Bütün hamuru şekillendirdikten sonra üzerilerine yumurta akı sürüp susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim. Ağızda dağılan kıyır kıyır lezzeti ile harika bir tuzlu kurabiye. Afiyet olsun. İki tepsi kurabiye elde edilebiliyor. Kalıpların büyüklüğüne bağlı.
Not:Bu güzel tarif için Hümeyra Aydoğdu ’ya teşekkürler.

, Mahlepli Ve Susamlı Kurabiyeler www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *