Makaron (Macaron)

Makaron (Macaron) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 çimdik tuz
  • 160 gr toz şeker
  • 140 gr badem unu
  • 50 gr pudra şekeri
  • Renklendirici jel (isteğe bağlı )

Ara kreması için;

  • 100 gr tereyağı
  • 1. 5 bardak pudra şekeri
  • Yarım limon suyu

Makaron (Macaron) Tarifi Yapılışı

  1. 2 yumurta akını bir çimdik tuzla mixer ile biraz çırptıktan sonra toz şeker eklenerek mikser ile 10 dk kadar çırpılır . Kar gibi olmalı bu esnada jel gıda boyasını katıp tekrar çırpalım .
  2. Diğer tarafta da badem tozu ile pudra şekerini iki kez eliyoruz.
  3. Hazırladığımız yumurta beyazına katıp bir tahta kaşık yada spatula ile dıştan içe doğru karıştırıyoruz, iyice birbirine geçmesi için ama çok fazla karıştırıp sulandırmamaya dikkat edelim.
  4. Hamurumuz hazır olduğuna göre sıkma torbasına düz uç takıp kurabiye harcı konulur.
  5. Yağlı kağıt üzerine sıkılır (ben yuvarlak kalıpla çizip ters çevirip sıktım hepsinin eşit olması için ).
  6. Tepsi birkaç kez tezgaha vurulur baloncuklar çıkması için ve en az yarım saat bekletilir dışı kabuk bağlaması için.
  7. Önceden ısıtılmış 150° de 15 dk pişirilir.Soğumaya bırakılır.
  8. Kremasının hazırlanışı ;bir karıştırma kabına tereyağını alıp biraz mixer ile karıştırdıktan sonra pudra şekerini ekleyip beyaz bir renk alana kadar çırpıyoruz.
  9. Limon suyunu ekleyip biraz daha çırptıktan sonra kremamız hazır demektir .
  10. Hazır olan kremamızı bir kurabiye alıp üstüne sıkıp bir diğer kurabiyeyide üzerine kapatıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Makaron (Macaron)

Makaron (Macaron)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir