«

Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr badem unu
  • 100 gr pudra şekeri
  • 80 gr yumurta akı
  • 80 gr toz şeker
  • Gıda boyası (İSTEĞE BAĞLI)
  • 1 tutam tuz

Ara Dolgusu (Beyaz çikolatalı ganaj) ;

  • 100 ml süt kreması
  • 200 gr beyaz çikolata

Makaron Tarifi Yapılışı

  1. Badem ununu ve pudra şekerini rondodan geçiriyoruz.Böylece tanelerine daha iyi ayrılıyor.
  2. Daha sonra derin bir elekten eliyoruz ve eleğin üstünde kalan kısımlarını ayırıyoruz.Kabımızı kenara alıyoruz.
  3. Yumurta aklarını bir kenara alıp tuzu ekleyip mikserle çırpmaya başlıyoruz.
  4. Derin bir kaba alıp tuzu ekleyip mikserle çırpmaya başlıyoruz.Köpürmeye başlayınca toz şekeri azar azar ekleyip mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Traş köpüğü kıvamı gelince gıda boyasını ekliyoruz ve bir süre daha çırpıyoruz.Kabı ters çevirince içindeki malzeme dökülmüyorsa kıvam tamam demektir.
  5. Çırpma işlemini bırakıyoruz . Harcımızı spatula ile badem unu ve pudra şekerinin içine azar azar ekleyip spatulayla kibar bir şekilde karıştırıyoruz bütün malzemeyi birlikte karıştırdıktan sonra harcımızı sıkma torbasına dolduruyoruz.
  6. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı seriyoruz. Macaron boyları eşit olsun isterseniz bizim gibi fırın kağıdına yuvarlak obje ile aralıklı bir şekilde yuvarlak çizebilirsiniz.Sıkma torbasına dik bir şekilde tutarak fırın kağıdına çizdiğimiz yuvarlaklara macaron harcını sıkıyoruz.
  7. Sıkma işlemi bitince fırın tepsisine 2-3 defa kaldırıp yere bırakıyoruz ve ya tepsiyi yere vurabilirsiniz.Böylece macaronkarın içinde kalan hava kabarcıkları çıkmış olacak.Yaklaşık 30-40 dakika macaronlar tepside beklemesi gerekiyor.
  8. Macaronların üstlerine ellediğinizde elinize bulaşmıyorsa pişmeye hazırdır.
  9. 145 derecede ısıtılmış fırında   (FANSIZ AYARDA) 12-15 dakika kontrollü pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için 12 sonra bir bıçak yardımıyla macaronun bir tanesinin altını kaldırın.Pişmiş ise tamamdır.
  10. Fırından çıkınca sakın macaronlarınıza ellemeyin.Aksi halde alları fırın kağıdına yapışmış olur ve parçalamış olursunuz. Soğuyunca kolayca ayrılacaktır zaten.
  11. Ara dolgusu için süt kremasını ısıtın ,  beyaz çikolatayı içine koyun ve eriyene kadar karıştırın.Buzdolabında bir süre soğutun.Sıkma torbasına alıp macaronların arasına koyun.

ÖNEMLİ NOTLAR ;
MACARONLARINIZ EKLENİP GÜZELCE KABARIRSA ŞANSLISINIZ DEMEKTİR. AMA TAM TERSİ KENARLARA YAYILIRSA BİR ŞEYLERİ YANLIŞ YAPMIŞSINIZ DEMEKTİR 🙁

MUTFAĞINIZIN NEMLİ OLMAMASINA DİKKAT EDİN.

MACARON YAPACAĞINIZ ZAMAN ORTAMIN BİRAZ SERİN OLMASI SİZE FAYDA SAĞLAR. UMARIM SİZDE BİZİM GİBİ GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDERSİNİZ 🙂
SONUÇLARINIZI VE YORUMLARINIZI BİZİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİZ.

AFİYET OLSUN. 🙂

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Makaron

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *