Mamul Tarifi (Lübnan Kurabiyesi)

Mamul Tarifi (Lübnan Kurabiyesi)'in Malzemeleri

Dış Harcı İçin:

  • ½ kg. İnce irmik
  • 150 gr. Un
  • 250 gr. “vita” yağı (bulamayanlar herhangi bir yağ kullanabilir)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Harcı İçin:

  • 2, 5 su bardağı ceviz içi ya da Antep fıstığı (iri çekilmiş olacak)
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı portakal çiçeği suyu

Üzeri İçin:

  • Bol miktarda pudra şekeri.

Mamul Tarifi (Lübnan Kurabiyesi)'in Yapılışı

Yoğurma kabının içerisine irmik, un, yağ, mahlep ve tuz karıştırılarak en az yarım saat süreyle çiğ köfte gibi iyice yoğrulur. En az 6 saat dinlendirilir (akşamdan sabaha kadar da bırakılabilir). Dinlendirme süresinin sonunda bir su bardağına bir fincan kadar ılık su konulur ve kuru maya ile toz şeker eklenerek iyice karıştırılır. Bardağın ağzı bir çay tabağı ile kapatılarak mayalanması için 15 dakika bekletilir. Bu sürenin sonunda hazırlanan maya dinlendirilmiş dış harca yavaş yavaş eklenerek yine iyice yoğrulur.
Ayrı bir yerde geniş bir tabak içerisinde çekilmiş ceviz ya da Antep fıstığı pudra şekeri ve tarçın ile karıştırılır. Üzerine bir yemek kaşığı portakal çiçeği suyu gezdirilir. Karıştırılırken iç harca 2-3 yemek kaşığı içme suyu eklenir. Böylece iç harcımız da hazırlanmış olur.
Hazır olan dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içli köfte gibi açılır. İçerisine bir yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup kapatılır. Mamul kalıbına yerleştirilerek şekil verilir (ben ahşap kalıp kullandım). Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir (altı hafif kızarıp üstü pembeleşene kadar). Soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır.

, Mamul Tarifi (Lübnan Kurabiyesi) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir