Mantar Kurabiye Tarifi

Çayın kahvenin yanında en sevilen lezzetlerin başında gelen mantar kurabiye tarifi şimdi yayında.

Malzemeler:

  • 1 paket oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 5 -6 bardak un (su bardağı)

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

 

Hazırlanışı:

  1. Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta şeker ve vanilya derin bir kap içerisinde elle çırpılır.
  2. Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur unla beraber kabartma tozunuda ekleyin.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  4. Elde edilen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır ve yağlı fırın tepsisine dizilir.
  5. Kakaoya batırılmış soda şişesi ağzı ile, yuvarlanan hamurların üzerine bastırılır ve mantar şekli verilir.
  6. Hazırlanan mantar kurabiye, önceden ısıtılmış 170° fırında üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  7. Soğuyunca servise hazır.
  8. Afiyet Olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir