«

Cidden kek yumuşaklığında ama kurabiye formunda oldu ????Eminim çocuklar ve sert yiyecekleri yemekte güçlük çekenler en önemlisi de margarinsiz tarif arayanlar bu yumuşacık kurabiyeye bayılacaklar????

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ev yoğurdu(yoksa hazır yoğurdu karıştırın ve hafif sulu tarafından alın)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 büyük çay bardağı ceviz
  • 4.5 su bardağına yakın un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu

 

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın.
  2. Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı ekledikten sonra mikseri bırakıp elinizle karıştırmaya devam edin.
  3. Unu ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (kulak memesi yumuşaklığında olmayacak bildiğiniz elinize yapışacak)
  4. Ellerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra, sıvıyağa elinizi batırarak hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde alıp avucunuzun ortasında hızlıca yuvarlayın ve az yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da muffin kaliplarinin icine) aralıklı olarak dizin bu kısım önemli.
  5. Çünkü kurabiyeler 2 kat büyüyor kurabiyelerin üzerine ceviz, toz şeker ve arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına kurabiyeleri sürün.
  7. Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp, tamamen kızarana kadar pişirin.
  8. Özellikle sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan birlikte_pisirelim’e teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *