«

Marmelat, Fındık, Susam Kurabiyeler (Tek Hamurdan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 buçuk su bardağı un
  • Hamuru 3 e böldükten sonra

1. Bölüm hamur;

  • 1 kase kavrulmuş susam

2. Bölüm hamur;

  • 1 kase şeftali marmelatı

3. Bölüm hamur;

  • 1 kase iri fındık

Marmelat, Fındık, Susam Kurabiyeler (Tek Hamurdan) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlamak için tereyağı, şeker, yumurta ve diğer malzemeleri elimizle yoğuralım.
  2. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Hamuru hazırladıktan sonra 3 e bölelim.
  4. Hamurun birinci kısmını fındıkla yoğuralım küçük parçalara ayırıp istediğimiz şekili verelim.
  5. İkinci hamura kavrulmuş susamlarla yoğuralım.
  6. Ve üçüncü hamuruda küçük parçalara ayırıp ortalarını küçük delikler açıp şeftali marmelatı dökelim.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dk pişirelim.
  8. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım ve isterseniz çikolata veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Marmelat, Findik, Susam Kurabiyeler (Tek Hamurdan)

Marmelat, Findik, Susam Kurabiyeler (Tek Hamurdan)

Marmelat, Findik, Susam Kurabiyeler (Tek Hamurdan)

Marmelat, Findik, Susam Kurabiyeler (Tek Hamurdan)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *