Marmelatlı Buzluk Kurabiyesi

Marmelatlı Buzluk Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı içine
  • Beyazı dışına kullanılacak
  • 1 vanilya
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)

Üzeri için

  • Haşhaş
  • Bal
  • Kiraz marmelatı
  • Fındık
  • Antep fıstığı
  • Üzerine kullanacağınız malzemeler isteğinize göre değişir. Siz ne arzu ederseniz kullanabilirsiniz.

Marmelatlı Buzluk Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Normal hamur malzemeleri yağ, şeker, yumurta sarısı vanilya, un kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Siz büyüklüğünü isteğinize göre ayarlayabilirsiniz (ama fındıktan biraz daha büyük parçalar en iyisi oluyor) Elinizde yuvarlayarak ortasına parmağınızla bir çukur oluşturup önce yumurtanın beyazına sonra haşhaşa batırıp 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra çukur oluşturduğumuz yere çok az bal sürüp kuru yemişlerle resimdeki gibi süsleyebilirsiniz. Marmelatı da isteğinize göre üzerine kullanabilirsiniz. Bu tarifi üzerine süsleme yapmadan buzdolabında ( buzluğunuz da) saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

, Marmelatlı Buzluk Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir