Marmelatlı Kalp Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Marmelatlı Kalp Kurabiye
Marmelatlı Kalp Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 10.06.2014  |   Okunma : 70  |   Yorum : 0

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Marmelatlı Kalp Kurabiye Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarim paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2,5 su bardağı un

Oda sıcaklığına gelmesi için beklettiğimiz margarini, yumurtayı, pudra şekerini ve vanilyayı bir kaba alıp yoğuruyoruz. Yavaş yavaş un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Ele yapışmayan güzel bir hamur elde ediyoruz. Unladığımız tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz. Kalp kalıpları ile kesiyoruz. Kestiğimiz kalplerin yarısının içini daha küçük bir kalp kalıbıyla kesiyoruz. Aynı işlemi bardakla kestiğim hamurlara da uyguladım. Resimlerden net bir şekilde anlaşılabilir. Daha sonra yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece fırında 10 dakikada pişiriyoruz. Çok çabuk pişiyor dikkatli olmanız gerekmektedir. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kurabiyeleri ızgara üzerine alıp pudra şekeri serpiyoruz. Diğer kurabiyelerin içine ahududu marmelatı sürüp pudra şekerli olan kurabiyeleri üzerine kapatıyoruz. Afiyet olsun. 🙂

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi