Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda  Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı vereceğiz.

Malzemeler

  • 170 gram oda sıcaklığında krem peynir
  • 230 gram tereyağ oda sıcaklığında yumuşamış
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 325 gram un
  • 1 tutam tuz
  • istediğiniz marmelat

Hazırlanışı

Fırını 175 derecede ısıtın. Geniş bir kaba krem peyniri, tereyağını, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve tuzu koyun. Mixer ile orta hızda birbiriyle özdeşene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.

Sonra mixeri düşük hıza getirin. Yavaş yavaş unu katarak karıştırmaya devam edin. Görüntüsü ufalanmış bir karışım kıvamında olmalı. Sonra elinizle yoğurarak bu karışımı bir hamur topu formuna getirin.

Tezgahınızı unlayın. Hamuru 3 mm. kalınlığında kare veya dikdörtgen olarak açın. Hamurdan 6×6 cm’lik kareler kesin. Bir çay kaşığı istediğiniz çeşit marmelatı kestiğiniz kare hamurun ortasına yerleştirin.

Seçtiğiniz marmelatın yoğun kıvamda olmasına dikkat edin. Miktar olarak fazla ve reçel kıvamındaysa tepsinize yayılıp akabilir.

Bütün karelerin ortasına marmelatı koyduktan sonra 2 karşıt köşeyi ortada 2 parmağınızla iyice birleştirin. Pişerken açılmaması için hamuru iyice yapıştırın.

Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsinize kurabiyeleri aralarında 4 cm. kalacak şekilde yerleştirin.

Yaklaşık 12 dakika veya üstleri altın rengine dönene kadar pişirin.

Piştikten sonra birkaç dakika bekletin ve hala sıcakken üzerine pudra şekeri serpin

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir