«

Mayalı Kayseri Halkası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya veya instant maya
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yağ (Zeytinyağ vitayağ tereyağ margarin karışımı)
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Un (kurabiye hamuru kıvamında)

Üzeri için

  • Çırpılmış 1 yumurta
  • Susam

Mayalı Kayseri Halkası Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su şeker maya eritilir.
  2. Ardından yağ ,yoğurt, tahin, tuz, un eklenir yoğrulur. Kurabiye hamuru kıvamında olacak şekilde yoğrulur çok cıvık olmasın mayalı hamur olduğu için şekil vermek zor olacaktır.
  3. Yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalandıktan sonra tek tek şekil verilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür susam atılır. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Bütün halkalar piştikten sonra fırın kapatılır bütün halkalar bir tepsiye alınır.
  7. Fırının sıcağında kurutulur. Soğuduktan sonra servis edilir.
    Dip Not : Şekli çubuk olabilir ama kayseri de halka denir.

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Mayalı Kayseri Halkası

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *