Kurabiye Tarifleri

Mereng (Beze)

Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta akı(oda ısısında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tuz(bir tutam)

Mereng (Beze) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta beyazlarını çırpma kabının içine alalım.
  2. Tuzu da ekleyip köpürene kadar mikserle çırpalım.
  3. Daha sonra şekeri yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpma işlemini sürdürelim.
  5. Daha sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsiye minik minik sıkıp önceden ısıtılmış 90 derecelik fırında(alt üst fanlı ayarda) 1 buçuk saat pişirelim.
  6. Pişen bezeleri fırından çıkarmayalım fırının sıcaklığıyla soğuyana kadar fırının içinde kalsın.

Bu ölçülerden iki tepsi beze elde ettim. bir tepsiyi çok minik yaptım diğer tepsiyi ise biraz daha büyük yaptım. Eğer büyük yaparsanız bir tepsi elde edebilirsiniz.

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Mereng(beze)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı