Kurabiye Tarifleri
Mereng ( Beze)

Mereng ( Beze) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı (büyük boy 75gr)
- 1 çimdik tuz
- 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri (150gr)
- Bir kaç damla limon suyu
Mereng ( Beze) Tarifi Yapılışı
- Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve bi çimdik tuzla yüksek devirde çırpmaya başlayın.
- Köpürmeye başladığında azar azar şekeri ilâve edin limon suyunuda katın(renginin daha beyaz olması için)
- Kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa olmuş demektir (kremşanti kıvamında)
- Renklendirmek isterseniz bu aşamada gıda boyası katıp az daha çırpın.
- Sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz şekilde sıkın.
- 100 dereceli önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Not:(yumurta akına sarı bi damla bile karışmamalı ve kabın tamamen kuru olması gerekiyor )