Kurabiye Tarifleri

Mereng ( Beze)

Mereng ( Beze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı (büyük boy 75gr)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri (150gr)
  • Bir kaç damla limon suyu

Mereng ( Beze) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve bi çimdik tuzla yüksek devirde çırpmaya başlayın.
  2. Köpürmeye başladığında azar azar şekeri ilâve edin limon suyunuda katın(renginin daha beyaz olması için)
  3. Kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa olmuş demektir (kremşanti kıvamında)
  4. Renklendirmek isterseniz bu aşamada gıda boyası katıp az daha çırpın.
  5. Sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz şekilde sıkın.
  6. 100 dereceli önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
    Not:(yumurta akına sarı bi damla bile karışmamalı ve kabın tamamen kuru olması gerekiyor )

 

Mereng ( Beze)

Mereng ( Beze)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı