«

Meringue Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yumurta beyazı oda ısısında olmalı muhakkak
  • 300 gr toz şeker
  • Biraz pudra şekeri 1 yemek kaşığı kadar olmasa da olur şart değil

Meringue Tarifi Yapılışı

  1. Bu tarif robotla oluyor başka türlü mümkün olmaz yapması.
  2. Yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpıyoruz, hızlı ayarda mutfak şefin de 3 dakika gibi sürüyoruz.
  3. Daha sonra hiç robotu durdurmadan toz şekeri iki sefer de dökülecek bir sefer yarısını döküp erimesini bekliyoruz . Oda 3-5  dakika sürer .
  4. Daha sonra kalan yarısını ekliyoruz şekerin şeker iyice eriyip parlak bir renk alana kadar sakız gibi olmalı ,5 dakika daha sürer ,belki biraz fazla .
  5. Uçlu torba ya doldurulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılır.
  6. Torba ucu 8 çintikli daha çoklu da olabilir ama büyük uç olmalı şekli güzel olması için.
  7. 100 derece fırında 2 saat pişirme süresi acele etmeyin çok ağır ısıda pişiyor sertleşmesi gerek.

Not; isterseniz tepsiye sıktığınız bezenizin üzerine bi süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpebilirsiniz fazla değil çok az yağmur çiselmesi gibi serpiştirilir bezelerin daha parlak görülmesini sağlıyor ama şart değil bunu yapmak.

Bu tarife üç yemek kaşığı silme şekersiz kakao eklendiğinde çikolatalı Meringue oluyor. İşlem torbaya doldurmadan üç yemek kaşığı üzerine kakao eklenip spatula ile nazikçe çevirerek karıştırılır fazla hırpalamadan tel çırpıcı kullanmadan.

meringue

meringue

meringue

meringue

meringue

meringue

meringue

meringue

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *