«

Midye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3, 5-4 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 kabartma tozu

Üzeri için;

  • Herhangi bir marmelat reçel ya da Çikolata
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Midye Kurabiye Tarifi Yapılışı

1. Derin bir yoğurma kabında tereyağı ve sıvı yağı ve yumurta sarısını alıp karıştırın.
2. Ardından eleyerek unu ekleyin ve sırasıyla pudra şekeri, vanilin, kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
3. Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın elinizle köfte yapar gibi hafif bastırın.
4. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
5. Daha sonra çatalla üzerlerine bastırıp şekil verin.
6. Kurabiyeler tamamlanınca önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kızarana kadar pişirin.
7. Piştikten fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
8. Kurabiyeler soğuyunca iki kurabiye arasına 1 tatlı kaşığı marmelat koyun ve kapatın.
9. Birleştirdiğiniz iki Kurabiyeyi yarısına kadar marmelatla kaplayın Hindistan cevizine batırın.

Afiyet olsun 🍓🍒

Midye Kurabiye

Midye Kurabiye

Midye Kurabiye

Midye Kurabiye

Midye Kurabiye

Midye Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *