Kurabiye Tarifleri
Minik Ama Kabaran (Çiçek Kurabiyeler)

Minik Ama Kabaran (Çiçek Kurabiyeler) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram sıvı teremyağ ( yada 250 gram tereyağ kullana bilirsiniz)( Ben sıvı teremyağ kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı pudra şekeri
- 1, 5 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı un
Minik Ama Kabaran (Çiçek Kurabiyeler) Tarifi Yapılışı
Hazırlanışı
Çay saatleri ve gün masaları için görselliği kadar tadını da beğeneceğiniz çiçek kurabiye tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz.
- Yoğurma kabına 200 gram sıvı teremyağ 0(250 gram oda ısısındaki tereyağı), 1 adet yumurta, 1, 5 su bardağı pudra şekeri, 1, 5 su bardağı mısır nişastası, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip yoğuralım.
- Daha sonra yaklaşık 3 – 3, 5 su bardağı unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu iki eşit parçaya ayıralım.
- Hamurumuzun bir parçasına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
- Kakaolu ve sade kurabiye hamurumuz dan fındık büyüklüğün de parçalar alıp yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız parçalarla çiçek şeklini verelim.
- Üzerine kürdan ile çizikler atalım.
- Pişirme kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
Şimdiden herkese Afiyet olsun ♥️
Not: Ben bu şekilde 32 adet çiçek kurabiye elde ettim.