«

Minik Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı fındık

Hamuru için;

  • 130 g sanayağ (Oda ısısında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Minik Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kurabiyemizin iç harcı için elmaları soyalım ve uygun bir tavanın içerisine rendeleyelim.
  2. Üzerine şeker ve tarçını ilave edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine çekilmiş fındık ekleyelip karıştıralım.
  4. Ocaktan alıp soğusun.
  5. Hamuru için uygun bir kabın içerisine sanayağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Yoğurduğumuz hamuru 2 beze halinde ayıralım ve bir tanesini alarak merdane ile açalım.
  7. Açtığımız hamurun üstüne çay bardağıyla daireler keselim ve üstüne elma harcımızdan koyalım.
  8. Şekil verdiğimiz hamurlarımızı yağladığımız tepsimize alarak 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  9. Pişen kurabiyelerimizin soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Minik Elmalı Pasta

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *