«

Mis Kokulu Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Yumurta
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 125 Gr tereyağı
  • 1 Su bardağından biraz eksik pudra şekeri
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 Çay bardağı nişasta
  • Vanilya
  • 2 Buçuk su bardağı un

Mis Kokulu Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle unumuzu renk değiştirene kadar ocakta kavuruyoruz.
  2. Kavurduktan sonra ayrı bir kaba alıp mutlaka soğutuyoruz ve eliyoruz.
  3. Diğer yanda yumurta, sıvı yağ ve yumuşamış tereyağını bir kaba alıyoruz, üzerine nişasta ve pudra şekerini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  4. Sonrasında kontrollü bir şekilde soğumuş unumuzu ekliyoruz.
  5. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  6. Un az gelirse kavurmadan ilave edebilirsiniz.
  7. Hamurumuza şekil verip (ben yuvarlayıp, kevgirin arkasını kullandım) yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. 180 Derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Çok çabuk pişiyor, kontrollü olmakta fayda var.
  10. Üzerine dilerseniz şekil verirken fıstık koyabilirsiniz ya da hamura biraz kırılmış fındık da koyabilirsiniz. Afiyet olsun!

Mis Kokulu Kavrulmuş Un Kurabiyesi

Mis Kokulu Kavrulmuş Un Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *