«

Mis Kokulu Un Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Mis Kokulu Un Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle kurabiyeye kokulu dememin sebebi tereyağını kavurduğumuz için yerken mis gibi tereyağı kokmasındandır.
Tereyağını orta ateşte eritip rengi kahverengiye dönene kadar kavuruyoruz. Köpük köpük olacaktır. Kaşıkla rengini kontrol edin ve ocaktan alin. Ilıklaştığında sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın ve yağlı karışımımızla birleştirin. Yoğururken çok yumuşak ve dağınık görünen hamurunuzun kolayca şekil aldığını göreceksiniz.
Yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk, 180 derecede pişirin. 15. Dakikan itibaren kontrol edin ki pembeleşme den yakalayalım. Soğuduktan sonra tepsiden alıp pudra şekeri serperek ikram edebilirsiniz.

, Mis Kokulu Un Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *