Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • kabartma tozu
  • mısır nişastası

Bulamak için :

  • 3 yemek kaşığı sarelle
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım paket sade mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Lezzetli hafif bir o kadar da bereketli gevrekli kurabiye tarifimize geçelim.
Öncelikle hamurumuzun malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğuralım. Ben hem fındık gibi hem de ufak çubuklar gibi şekiller verdim siz hangisini tercih ederseniz o şekil yapabilirsiniz. Hamurumuzu şekillendirip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine güzelce dizelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık on beş yirmi dakika pişirelim kurabiyemizin çok kızarmaması gerekiyor.
Fırından çıkan kurabiyemiz soğumaya dururken biz de sarellemizi ve yağı tavaya alıp eritelim erir erimez ocağı kapatalım yoksa yanar ! Mısır gevregimizi de elimizle ufalayalim. Sarelemiz daha sıcakken kurabiyeyi önce sarelle sonra da mısır gevreğine bulayalım. Gevrekli kurabiyemiz hazır.
Bundan çok çıkıyor dilerseniz bir kısmını dondurucuda saklayabilirsiniz misafiriniz geldiğinde çıkartırsınız on dakikada eriyor.
Şimdiden afiyet olsun.
Not: Hamurumuzda şeker yok dilerseniz pudra şekeri koyabilirsiniz ama sarelle çok tatlı olduğu için ben bu şekilde yapmayı tercih ediyorum daha hafif oluyor. Diğer türlü çok tatlı oluyor.

, Mısır Gevrekli Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir