«

Küçük küçük ağızda dağılan çayın kahvenin lezzetini kat kat arttıran bir kurabiye ister misiniz?? O zaman bu kurabiyeyi mutlak deneyin????

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan hamur kıvamı)

 

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığında tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri iyice çırpılır.
  2. Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  3. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.
  5. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif rengi pembeleşinceye kadar pişirilir.
  7. Üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan birlikte_pisirelim’e teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *