«

Muhallebili Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket margarin

Muhallebisi için ;

  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nisasta
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Üzeri için benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
  • Ceviz ya da antep fıstığı ya da hindistan cevizli

Muhallebili Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip soğutulur kabul tutmaması için arada karıştırılır, daha sonra hamurumuz tüm malzemeler eklenerek yoğurulur ,kulak memesi kıvamındaki hamurdan parçalar koparılıp çanak şeklinde parmağımızla ortası açılır ,bir çay kaşığı soğuyan muhallebiden koyulur hamur elimizde yuvarlayıp top şeklini verince muhallebisi kapanan kısmı alta gelcek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir,
150-175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilip fırından çıkınca benmari usulü eritilen çikolataya bulanır, üzerine ceviz ile süslenir.

, Muhallebili Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *