Mürdüm Erikli Kurabiye Tarifi

Mürdüm eriğinin ağızda bıraktığı o ekşimsi tat çok lezzetli beğeneceğinize eminim. Tarifi ve videoyu izleyerek sizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 250 gram çekirdeği ayıklanmış mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 200 gr yumuşak margarin
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 poşet şekerli vanilin
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu

Üzeri için;

  • pudra Şekeri

Hazırlanışı:

  1. Erikleri blendırda püre haline getirin.
  2. Toz şeker ve nişastayı tencereye alın ve kaşık ile karıştırın.
  3. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
  5. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
  6. Margarin, toz şeker, yumurta sarısı, su ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın.
  7. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve iyice yoğurun.
  8. Hamurdan büyük parçalar koparıp merdane yardımı ile açın.
  9. Açtığınız hamurları bir bacak yardımı ile yuvarlak yuvarlak kesin ve birer tatlı kaşığı mürdüm erikli dolgu koyun, uçlarını birleştirerek kapatın.
  10. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
  11. Soğuyunca pudra şekerini serpin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan Çiğdem Mutfakta’ya teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir