«

Muzlu Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet olgunlaşmış muz
  • 6-7 ceviz
  • 1 adet yumurta
  • 250 gr un
  • 100 gr sıvı yağ
  • 100 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir çimdik tuz
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat

Muzlu Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bu kurabiye değişik tarif sevenlere tam değişik tat ile gelsin. Tadı güzel yumuşacık bir kurabiye. Evinizde kararmış muz varsa onu değerlendirebilirsiniz.

  1. Muzu bir kapta çatal yardımı ile ezelim.
  2. İçine bal dökelim, toz şekeri, limonun suyunu sıkalım, üzerine karbonat ve tuz ilave edip köpürdüğünü göreceğiz ve çatalla güzel karıştıralım.
  3. Muzlarlar tam ezilmediyse sıkıntı yapmayın, onlar ilerdeki aşamalarda ezilir.
  4. Üzerine tarçın, bir adet yumurta, sıvı yağı ilave edip spatula yardım ile karıştıralım, unu kontrollü şeklinde döküp güzelce spatula yardım ile karıştırmaya devam edelim.
  5. 250gr un yetmezse yemek kaşığı yardımı ile ilave edelim fazla gelmesin diye, hamurun hazır olduğunu spatula ile anlarız, hamurun spatulaya yapışmaması gerekiyor.
  6. İçine ceviz kırıntıları koyup tekrar karıştıralım.
  7. Tepsiyi yağlayıp kaşık yardımı ile kurabiyelere şekil verip tepsiye dizelim mesafeyi bırakıp.
  8. Hafif kızarana kadar önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Muzlu Cevizli Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *