Kurabiye Tarifleri
Nefis Bademli Biscotti Kurabiye Tarifi (İtalyan Kurabiyesi)

Nefis Bademli Biscotti Kurabiye Tarifi (İtalyan Kurabiyesi) İçin Malzemeler
- 150 gr. oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2, 5-3 su bardağı kontrollü un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı kavrulmamış çiğ badem
- 1 adet portakal kabuk rendesi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
İsteğe bağlı;
- Yarım çay bardağı bitter çikolata
Nefis Bademli Biscotti Kurabiye Tarifi (İtalyan Kurabiyesi) Yapılışı
🌸💕Mutlu Huzurlu günler canlar. Bomba gibi bir tarif bırakıyorum sizler için. Tam ölçülü, gram şaşmaz kendileri. Kaydetmeyi unutmayın. 🙆♀️
Hemen Başlıyalım;
- Bir kap içerisinde tüm toz malzemeler elenerek birleştirilir. Oda ısısındaki tereyağı mixerin yüksek devrinde krema kıvamına ulaşana dek çırpılır.
- Sırasıyla şeker, vanilya ve yumurtalarda katılarak; 3-4 dakika daha işleme devam edilir.
- Katı karışım yavaşça sıvı karışımla buluşturulur. Çok sert düşmeyecek, hafif cıvık ama ele yapışmayacak bir kıvam olmalıdır.
- İçerisine isteğe bağlı bitter çikolata. Bademler, kuru üzümlerimiz ve rendelenmiş portakal kabukları eklenir.
- Ellerimiz unlanarak Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimiz üzerine hafif rulo formda yerleştirilip, üstünden bastırarak yassılaştırılır.Burası önemli 👉Önceden ısıtılmış 200°fırında 25 dakika pişirilir. Süre sonunda hamur fırından alınıp 10 dakika dışarda dinlendirildikten sonra, tırtıklı uçlu bir bıçakla 1, 5 parmak kalınlığında dilimlenir.
- Dilimler fırın teli üzerine yatay dizilip, 150° fırında 30 dakika daha pişirilir.
Biscottilerimiz artık hazırdır.
👩🍳Buon Appetito. 🕊🌿Afiyet olsun. 😘😘