«

Hamuru için;

1 paket margarin (oda ısısında olsun) 1 su bardağı pudra şekeri 1 tane yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 4 su bardağına yakın un

İçi için;

3 tane elma 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Ceviz

Üstlerine dökmek için;

Yeteri kadar pudra şekeri

Merhabalar öncelikle denemenizi tavsiye ettiğim bir tarif paylaşmak istedim; Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için Elmalar yıkanıp kabukları soyulur ve rendelenir tavanın içine koyularak üzerine üç yemek kaşığı şeker ile pişirilir tarçın, ceviz eklenir ve ocağın altı kapatılır Soğumaya bırakılır. Yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta, yoğurt ve sıvı yağ eklenir güzel bir şekilde krema haline gelene kadar yoğurulur Ardından yavaş yavaş un ve kabartma tozu, vanilya eklenir ve çok sert değil çokta yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. Hamur ikiye ayrılır ve un serpilmiş tezgahta bir cm kalınlığında açılır ve bir su bardağı yardımı ile kesilir. Kesilen hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir kenarlarından kalan hamurları tekrar açılır su bardağı ile kesilir ve ortasını bir pet şişe kapağı yada krema sıkma aparatın kapağı ile tekrar kesilir (resimde gördüğünüz şekilde). Hazırladığımız ve elmalı harçtan tepsiye dizdiğimiz hamurlarımıza birer tatlı kaşığı koyulur ve ortasını kestiğimiz hamurla kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişen Nefis Elmalı Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir ve sunuma hazırlanır. Şimdiden Afiyet olsun Sevgilerimle .Ben resimde görüldüğü gibi iki şeklide yaptım kurabiyeleri.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *