Kurabiye Tarifleri
Nefis Papatya Kurabiyem

- 2 adet yumurta
- 2 buçuk su bardağı un
- 250 gram tereyağı
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 bardak nişasta
2 adet yumurta ve tereyağımızı iyice karıştırıyoruz .Ardından pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu, un ekleyip Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz .Yarım saat buzdolabında dinlendirip çıkartıyoruz .Hamuru ikiye ayırıp bir tanesini kakao ile karıştırıyoruz .Sonra hamurdan küçük parçalar kopartıp şerit yapıp küçük küçük kesip elimizde yuvarlıyoruz iki hamuru da aynı yapıp kakaolu olanı ortasına diğerini etrafına yapıştırıp papatya yapıp hafif yağlanmış tepsimize diziyoruz .Tabi istediğiniz rengi ortasına koyabilirsiniz. 200 derece fırında pişiriyoruz .Çok kızarmayacak şekilde afiyet olsun.
, Nefis Papatya Kurabiyem www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.