«

Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti, bu güne kısmetmiş. Evde nedense bu tip hamur işleri pek rağbet görmez. Öyle ki bazen yaparım günlerce kalır. Ama dün yaptım, tabakta kırıntı dahi kalmamıştı demek ki sevilmiş. Aileden onay çıktığına göre sizlerlede paylaşabiliriz :) Daha önce ki tariflerimde ki giriş yazımda da bahsetmiştim, önce evde dener sonra sizlerle paylaşırım.
Negrolu Kurabiye boyut olarak biraz büyük oluyor, ortadan ikiye bölerek servise sunuyorum, görsel olarakta daha şık duruyor. Süpriz kurabiye olarakta bilinen bu tarifi kabul günlerinize yapabilirsiniz. 5 çayının yanına yaptığınız, hamur işi ve tatlılarınızın yanına güzel bir altarnatif olarak düşenebilir.Kolay gelsin…

Negrolu Kurabiye Tarifi için malzemeler

250 gram, tereyağı

2 tane yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı şeker+yarım su bardağı esmer şeker

Yarım su bardağı, damla çikolata

Yarım tatlı kaşığı, tuz

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

17 tane   negro bisküvi

 

Negrolu Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı alalım üzerine şekerleri ekleyelim krema kıvamına gelene kadar çırpalım.

Üzerine vanilya ve yumurtaları ilave edelim çırpmaya devam edelim.

Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayalım,  yavaş yavaş harcın içine katalım ve yoğuralım. Damla çikolataları ekleyelim yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelen (kulak memesi kıvamında) hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım yassılatalım içine  negro koyalım,  hamurdan başka bir parça alalım aldığımız parça ile negronun üzerini kapatalım ve hamuru yuvarlayalım.  Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.

Hazır olan kurabiyelerimizi 170 derecelik ısıda 15 dakika pişirelim. Ilık servise sunalım.

Afiyet olsun…

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *