Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Un kurabiyesini herkes çay eşliğinde yemeyi çok sever ama birde üzeri çikolatalı ve antep fıstıklı yiyin bakalım daha önce böyle bir lezzet yedinizmi.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı normal şeker
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4,5 bardak kadar un

Üzeri için;

  • 1 fincan Antep fıstığı
  • 75 gram bitter çikolata benmari usulü eritilecek

 

Hazırlanışı:

  1. Yumuşak margarin, sıvıyağ, pudra şekerini ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra nişastayıda ilave ediyoruz en son unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz (un ölçüsü, biraz az veya çok olabilir, benim tam geldi)
  3. Ele yapışmayacak ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur yoğurup elde ediyoruz.
  4. Aynı ölçülerde ( ölçüler tam tutuyor) sonra ceviz büyüklüğünde avcumuzda yuvarlayalım.
  5. Tepsiye dizip kenarlarına kesikler atıp önceden ısıtılmış 160 derecede pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca benmari usulü erittiğimiz çikolatadan çay kaşığı ile üzerine döküp fıstığa bandırıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan hayatmutfagm’a teşekkür ederiz.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir