Kurabiye Tarifleri
Nokul

Nokul Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Bir tutam tuz
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un
İçi için:
- Arasına sürmek için eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı ceviz
- 3 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı tozşeker
- Tarçın (İsteğe bağlı)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çay kaşığının ucuyla pekmez
Nokul Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur içim bütün malzemelerimizi güzelce yoğurup bezelere ayıralım.
- Hamurumuz dinlenene kadar içi için gerekli malzemelerimizin hepsini bir kapta harmanlayalım.
- Tereyağını eritip ocaktan alalım. Bezelerimizi iki beze iki beze olacak şekilde açalım.
- Açtığımız ilk bezemizin üzerine tereyağı sürüp iç harcımızdan bolca koyalım ve ikinci açtığımız bezeyi üzerine koyalım.
- Ona da tereyağı sürüp iç harcımızdan koyarak rulo şeklinde katlayalım ve bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde keserek tepsimize yerleştirelim.
- Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
- Son olarak artan tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve pekmez ilave ederek nokullarımızın üzerine sürelim.
- Önceden ısıttığımız 160 • lik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Enfes nokullarımız servise hazır👩🏻🍳
Afiyet Olsun 😋