Kurabiye Tarifleri

Nokul

Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un

İçi için:

  • Arasına sürmek için eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı ceviz
  • 3 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Tarçın (İsteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çay kaşığının ucuyla pekmez

Nokul Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur içim bütün malzemelerimizi güzelce yoğurup bezelere ayıralım.
  2. Hamurumuz dinlenene kadar içi için gerekli malzemelerimizin hepsini bir kapta harmanlayalım.
  3. Tereyağını eritip ocaktan alalım. Bezelerimizi iki beze iki beze olacak şekilde açalım.
  4. Açtığımız ilk bezemizin üzerine tereyağı sürüp iç harcımızdan bolca koyalım ve ikinci açtığımız bezeyi üzerine koyalım.
  5. Ona da tereyağı sürüp iç harcımızdan koyarak rulo şeklinde katlayalım ve bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde keserek tepsimize yerleştirelim.
  6. Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
  7. Son olarak artan tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve pekmez ilave ederek nokullarımızın üzerine sürelim.
  8. Önceden ısıttığımız 160 • lik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Enfes nokullarımız servise hazır👩🏻‍🍳

Afiyet Olsun 😋

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Nokul

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı