Kurabiye Tarifleri

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yaş maya veya kurumaya
  • 100 gram erimiş margarin
  • Aldığı kadar un (azar azar ilave edin)

İçi için;

  • Vanilyalı krema

Kenarları için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Glasuru için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı su

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Norveç Çöreği Tarifi Yapılışı

Norveç’te çok tüketilen bir çörektir. skolebolle yada skolebrød diye geçer ismi. İnanılmaz lezzetli ve bi o kadar farklı. kimler biliyor bunu? 🤔🤗

  1. Hamur malzemeleri karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  2. Üzeri kapatılıp ılık ortamda mayalanması beklenir.
  3. Mayalanan hamurdan yumurtadan birazcık büyük şekilde koparılıp yuvarlanır.
  4. Tepsiye dizildikten sonra 5 dk beklenir. Biraz yassılaştırarak ortası açılır.
  5. Ortaya krema doldurulur. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirilir.
  6. Çıkarılıp soğuduktan sonra kenarlara glasur (pudra şekeri ve su karıştırılır) sürülür. Sürülen yerlere Hindistan cevizi bulandırılır. 👌🏻😋

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Norveç Çöreği

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı