«

Nussecken Tarifi İçin Malzemeler

Alt Taban Malzemeleri için;

  • 130 gr Tereyağı ( yumuşak )
  • 130 gram toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 300 gram un

Hamura sürmek için;

  • 4 yemek kaşığı kayısı reçeli

İç harcı için:

  • 200 gram margarin
  • 200 gram toz şeker
  • 400 gram fındık içi
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 paket vanilya

Nussecken Tarifi Yapılışı

  1. Kurabiye malzemelerimizi un hariç bir kaba alıp elimizle karıştıralım.
  2. Sonra unumuzu katıp güzelce bir hamur yoğuralım. Kıvamı kurabiye hamuru gibi olmalı.
  3. Hamurumuzu yağlı kağıdın üzerinde merdane yardımıyla açalım tepsinin boyutunda ve daha sonra fırın tepsimize alalım hamurumuzun üzerine kayısı reçelimizi güzelce her tarafına eşit gelicek şeklide döküp yayalım ve düzleyelim.
  4. Sonra ayrı bir tavaya 200 gr tereyağını alıp eritelim, üzerine 2000 gram toz şekeri döküp şeker eriyene kadar karıştıralım, daha sonra içine fındıklarımızı dökelim ve 2 paket vanilyayı ekleyelim.
  5. Fındıkların kokusu çıkana kadar kavuralım en sonunda içine 4 yemek kaşığı olan suyumuzu döküp karıştırıp altını kapatalım ve tepsideki kurabiye hamurunun üzerine dökelim güzelce yayalım.
  6. Önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim.
  7. Üzeri kızardıktan sonra fırından çekip 5 dk beklettikten sonra üçgen olacak şekilde keselim.
  8. Çikolatalarımızı da benmari usulü eritip kurabiyelerimizin kenarlarını çikolataya batırıp çıkardıktan sonra donması için bi kenarda bekletelim, çikolatalar donduktan sonra Afiyetle yiyebilirsiniz😊😊👌

Nussecken

Nussecken

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *