«

Oreșki (Ceviz Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 2 adet orta boy yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığını silme karbonat 3 gr civarı
  • 7-8 damla limon
  • Yaklaşık 1-1,5  su bardağı un

Oreșki (Ceviz Kurabiye) Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak puf noktası bu.

  1. Önce yumuşamış yağ ve yumurtalar güzelce karıştırılır ardından şeker ilave edilir eriyene kadar o da karıştırılır.
  2. Ardından karbonatın üzerine 7-8 damla limon suyu sıkılıp köpürmesi sağlanır.
  3. Un kontrollü şekilde yavaş yavaş ilave edilir.
  4. Unun kıvamını makinanıza koyup pişirmeyi deneyerekte anlayabilirsiniz. Çok katı olmayacak hafif ele yapışan hamur kıvamında olacak.
  5. Sonra hamur streçlenip 25 – 30 dakika buzdolabında dinlendirilecek.
  6. Ardından kalıbımız ocakta iki tarafı da iyice kızdırılarak ve küçük ocak gözüne alınacak.
  7. Fındıktan az büyük parçalar kopartılacak kalıbımıza konulacak eve hemen iki yönlü pişirilecek.
  8. İşlem bitince arasına dolgu kreması çokokrem süt reçeli koyabilirsiniz. Ben çokokrem kullandım. Afiyet olsun

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Oreșki (Ceviz Kurabiye)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *