Orijinal Kandil Simidi

Orijinal Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kaşığı tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 5 y. kaşığı su
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam, çörek otu, yarım çay bardağı pekmez
  • 1 yumurta sarısı ve yarım çay bardağı su

Orijinal Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

Pastanelerden aldığınız kandil simitlerinden çok daha lezzetli. Bire bir orijinal tarifi ekliyorum👌

  1. Un ve k. tozu hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın yavaş yavaş unu ve k. tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
  3. Çörek otlu olanlar için 1 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmezi karıştırıp hazırladığınız simitlerin yarısının üzerine fırça yardımı ile sürüp çatalla çizikler atın ve çörek otu serpiştirin.
  4. Susamlı olanlar için yarım çay bardağı pekmez ve yarım su bardağı suyu karıştırın.
  5. Kalan simitleri önce pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizin.
  6. 180 ° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Orijinal Kandil Simidi

Orijinal Kandil Simidi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir